Hoşgeldin Ziyaretçi Lütfen Giriş Yap ya da Kayıt Ol
Ip Adresiniz: 38.107.191.96

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Hiphop Kültürsüzlüğü!  (Okunma Sayısı 1816 defa) Paylas
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üyenin Nicki: JAKAL    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
JAKAL
- WEBMASTER -
GENEL YÖNETİM
Profesyonel

Üye No : 1
     Konu : 205
Puanı: +138/-31
« : Ocak 20, 2010, 12:04:50 ÖÖ »

Herkese merhaba, selam kelam gibi klasik kelimelerle başlamayacağım ve çok uzun tutma niyetinde de değilim yazıyı. Çünkü yeterince gereksiz ve uzun kelimelerden oluşan cümleler fazlasıyla dolduruyor Türkçe RAP başlığı altıındaki forumları.

Geçtiğimiz hafta Taksim'de bir RAP Partisine gittim ve durum içler acısıydı. Afişte çok sağlam isimler olmasına rağmen partiye yalnızca 30 kişi gelmişti. Bu hafta sonu da yine Asia Connection'un albüm tanıtım partisine gittim sunuculuğunu yapmak üzere ve durum geçen haftakinden farklı değildi. Piyasamızda birisi bandrollü albüm çıkartıyor ama tanıtım partisine bir avuç insan katılıyor. Bu ne büyük rezilliktir.
Forumlara karalamaya gelince Türkçe RAP dünyanın ikinci sırasında deniliyor hatta Amerika ile kıyaslanıyor. Sözde bizim üstümüse kimse yok. Bok yok. Senegal'de bile bizden daha iyi bir piyasa var. İnternet başında herkes Armağan Çağlayan, mikrofon başında herkes Tupac kesiliyor. Ama icraat sıfır.

''Hiphop Amerikan Kültürü Değildir'' isimli bir kitap yazdım. Bu ne demektir biliyor musunuz. Bizim piyasamızda artık şarkılar kaydedilmiyor, kitaplar da yazılıyor yani her geçen gün birileri bir basamak daha yükseltiyor bu işi. Ama bunu gören ya da anlamak isteyen  yok. Sözün açıkcası şudur; Bu hafta sonu bildiğiniz üzere ''Mahşer Yeri'' isimli bir parti olacak taksimde ve bu partinin geliriyle bahsi geçen kitap basılıp dağıtılacaktır. Eğer ki bu kadar adam toplanıp bu kitabı bastıramıyorsak ve bu parti de geçen haftakiler gibi patlarsa kimse daha Türkçe RAP için herşey falan filan demesin. Bir bok için değil hiçbirşey. Herkes kendi artistliğinin peşinde. Bunu hepimiz bu hafta sonu göreceğiz.

Editör: Teoman Karadeniz (CROWL)

Blog Myspace:

Crowl:

www.myspace.com/djcrowlbenim

Da Poet:

www.myspace.com/dpdapoet

Radikal:

www.myspace.com/radikalonline

Buğra Milat:

www.myspace.com/bugramilat

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2010, 04:56:22 ÖÖ Gönderen: JAKAL » Logged
JAKAL' ın İmzası

Mesajınızda:

-> Mail Adresinizi Verirseniz,
-> Konuyla Alakasız Yorum Yaparsanız / Konuyla Alakasız Bir Soru Sorarsanız,
-> Amaçsız, İçinde Paylaşım Olmayan, Saçma Konular açarsanız,
-> Üstüste Mesaj Yazarsanız ( Flood Yapmakda Denir),
-> Küfür Ederseniz,
-> Konuyla Alakasız Bir Başlık Atarsanız,
-> Mesajınızın Tamamını Büyük Harfler Kullanarak Yazarsanız,

Mesajınız SİLİNİR Ayrıca Siz BANLANIRSINIZ.

Üyenin Nicki: #ครєภคtђ#    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
#ครєภคtђ#
ÖZEL
Yeni Üye

Üye No : 6246
     Konu : 1
$heytanın teqk suçuu meleqe tecavüzz etmesiymiş$$
Puanı: +1/-0
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2010, 11:37:52 ÖÖ »

haklı...

DoGRUları  Sölemiş...
Üyenin Nicki: Greyish Blue    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
Greyish Blue
- GRAFİKER -
GENEL YÖNETİM
Profesyonel

Üye No : 5
     Konu : 344
Puanı: +178/-15
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2010, 01:39:44 ÖS »

Orada Bulunan 30 Kişide Çogu Alt Mclerin Arkadaşları, Akrabaları Felan. Türkiye'de Hiphop YOK! Türkçe Rap YOK! Her Eline Mic. Alan Mc Olsaydı, Dedem Zamanında 50 Cent'in Back'i Olurdu Smiley
Evinizden Veya Studionuzdan Söz Yazıp Mic. Karşına Geçip Bişeyleri Haykırmak Degildir Rap Yapmak Arkadaşlar. Birbirimize Destegimiz Arttıkca İnanın Bu İşler Dahada Hoşumuza Gidicek. Partilerde 30 Degil Kimi Zaman 10 Kişi Bile Oluyor. Herneyse Mevzu 30 - 40 Kişi Degil Farzedelim 400 Kişilik Bi Parti Herşey Mükemmel, Ses, Mic'ler, Mc'ler Herşey Süper Ama Seyirciler, Dinleyiciler! Onlarda Sanki Oraya Sinama İzlemeye Gelmiş. Herkez Ayrı Köşede Kafasına Göre Takılıyor. Hem Verdigi Para Yanıyor Hemde Somurtuyor. Ne Anladımki Ben Bu Partiden. Sen Karşındaki İnsana Pozitif Enerji Vermezsen, O İnsan Sana Hiç Birşey Veremez Yani Senin Amacın Oraya Eylenmeye Gitmek Degilmi? Yada Benmi Öle Sanıyorum. Bu Sadece Rap İçin Geçerli Degildir. Bu Konu Her Yerde Aynıdır. Arkadaşlar Hepimiz Bir Konu İçin Ugraş Veriyoruz. Çaba Harcıyoruz. Bir Çogunuz Mc'lik Peşinde Büyük Adımlar Atıyor... Siz Bir Track Yapıp Sitelere Dagıtıldıgında Yayınlanmayınca Üzülüyorsunuz Dimi? Evet! İşte Siz Bir Track İçin Üzülüyorsunuz. Peki Parti Produc. Ne Yapsın? Onca İsimleri Ayarlıyor, Yeri Ayarlıyor. Afişini Bastırıyordu Dagıtıyordu Felan Filandi Derken Tüm Günlerini Harcıyor. Aynı Sekilde Albümler İçin Geçerlidir... Azda Olsa Emege Saygımız Olsun...! 

Açıklamadan Dolayı Crowl Ve Paylaşımdan Dolayı Jakal'a Teşekkür Ederim.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2010, 01:42:01 ÖS Gönderen: Greyish Blue » Logged
Greyish Blue' ın İmzası

Mesajınızda:

-> Küfür Ederseniz,

Myspace Fan Page
-

İnfo
-

Style34 Facebook Fan Page
-

Twitter
-

Greyish Blue Facebook
Üyenin Nicki: Jure    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
Jure
Yeni Üye

Üye No : 8638
     Konu : 0
Puanı: +0/-0
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2010, 10:29:53 ÖS »

Hep bir rap patisine gitmek istemişimdir ama istanbulun durumu belli millet sadece belli partilere gidiyor. Geleneksel olarak. Ankarada yapın bence bir tanede.
Üyenin Nicki: #Phradiss    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
#Phradiss
Deneyimli

Üye No : 6394
     Konu : 6
B.B.C http://dissloyal.tr.gg
Puanı: +3/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2010, 12:57:20 ÖS »

6 Şubatta ankarada var cok saglam bır parti gel bekleriz Cheesy
#Phradiss' ın İmzası

Mesajınızda:

-> Küfür Ederseniz,

Üyenin Nicki: kosnik    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
kosnik
Yeni Üye

Üye No : 8791
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2010, 04:28:26 ÖS »

Crowl sonuna kadar haklı...
Üyenin Nicki: Prozac    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
Prozac
İzmir Temsilcisi
Yeni Üye

Üye No : 8743
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2010, 05:38:58 ÖS »

izmirdeki partilerin çoğundada durum aynı kişi sayısı çok mc'ler zarar etmiyor hiç değilse ama parti ölü evi gibi oluyor. Hiç bir mc. nin Şarkısını söyleyesi kalmıyor. 2009 aralıktaki salvo'nun partisinde emir abi (monoman) freestyle atıyordu. Devam edeyimmi diye sordu millet hayır diye bağırdı. 17'sindeki Partide de Cony marsona'yı mekan sahibi dışarı attı. Gerçekten bu kadar metropololitan bir şehirde hip hop kültürsüzlüğü hat safhada. Gerçekten partilerin hemen hemen hepsine gidiyorum. Gün geçtikce daha saygısız bir seyirci kitlesi oluşuyor. Bunu görmek benim gibi bir çok Mc.ye acı veriyor. Rap ve hiphop kültürü bi yerlere gelsin diye uğraşırken verilen çabaların terse gittiğini görmek kabir azabından beter geliyor.
Prozac' ın İmzası

izmir içinde Sorucağınız öğrenmek istediğiniz Veya ulaşmak istediğiniz studyo, bilgi veya tanışmak istediğiniz biri olursa Pm atarbilirsiniz.
--------------------------------------------
Her Partiye bilet satılır (izmir içinde)
Üyenin Nicki: disspiri    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
disspiri
Yeni Üye

Üye No : 4151
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2010, 05:56:17 ÖS »

Cheesy geçen yaz ANKARADA meet of kıngz vardı ordada YENER DAPOET RAPOZOF YUNUSEMRE FREKANS SUSTURUCU XIR GİBİ BİÇOK İSİM VARDI.ANKARADA BAZI ŞEYLERİ HAKETMİYOR MALESEF 30 KİŞİ KADARDIK ORDA...
Üyenin Nicki: guzergah    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
guzergah
Yeni Üye

Üye No : 7585
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2010, 08:48:53 ÖÖ »

Malesef Piyasayı Bu Hale Getirenler Bizleriz...Biz Derken Yanlış Anlaşılmasın Hiphop un İçinde olan arkadaşlar cidden önem veriyorlar...ancak bu sayı nedense Mc'lerden oluşmakta genelde...şu var bi de etrafta hava basmak ya amaç adam orta sırada bir Mc;arkadası gelip hadi partiye gidelim dediğinde " ben sahne almadıgım partiye gitmem " diyor...yorumsuz...en yürek yakanlardan bitanesi ise Sahnedeki kişinin durumu....İzmir'deki Salvo'nun partisinde Emir(Monoman) Freestyle'dan sonra millet devam edelimmi dediğin de kocaman bir kalabalık HAYIR dedi ve ben o an kafamı önüme eğdim...utanç verici...Her partide oldugu gibi altgruplar önce sahne alır...onların ilk sahne deneyimleri belki de (kimisi için)...kimse kendini o sahne alanın yerine koymuyor...adam sevgilisiyle partiye geliyor cok güzel...parasını verip içeri giriyor ama bi bakıosun kenarı bi yere pusmuşlar içki içiolar sohbet ediolar...afedersin ama ben piyanist şantör değilim senin içkine zevk katayım...yazık bunların konuşulması bile içler acısı umarım dinleyici denen topluluk neyin nasıl yürüdüğünün farkına varır...kendi mekanımdan örnek vereyim...Şanışer hayatında acaba kac kere 15-20 kişiye şarkı söyledi....

Güzergah....Saygılar...
Üyenin Nicki: Prozac    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
Prozac
İzmir Temsilcisi
Yeni Üye

Üye No : 8743
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2010, 08:28:12 ÖS »

İzmir'deki Salvo'nun partisinde Emir(Monoman) Freestyle'dan sonra millet devam edelimmi dediğin de kocaman bir kalabalık HAYIR dedi ve ben o an kafamı önüme eğdim...
Yukardada aynısını söylemiştim ama tekrar söyliyicem. Emir abi bana freestyle atsa sabaha kadar dinlerim
Prozac' ın İmzası

izmir içinde Sorucağınız öğrenmek istediğiniz Veya ulaşmak istediğiniz studyo, bilgi veya tanışmak istediğiniz biri olursa Pm atarbilirsiniz.
--------------------------------------------
Her Partiye bilet satılır (izmir içinde)
Üyenin Nicki: ThugLife.16    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
ThugLife.16
Yeni Üye

Üye No : 9641
     Konu : 4
Puanı: +1/-0
« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2010, 08:45:58 ÖS »

KatıLıyorum Hepiniz Tek Tek HakLısınız .
Üyenin Nicki: gtcriminal    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
gtcriminal
Yeni Üye

Üye No : 10634
     Konu : 2
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2010, 10:48:32 ÖÖ »

crowLdan qercekten cok mükemmel bir şekilde anlatmıssın eline sağlık
Üyenin Nicki: raparazzi    Üyenin Profili     Üyenin İstatistikleri     Üyenin Tüm Mesajları     Üyeyi Arkadaşlarıma Ekle
raparazzi
Yeni Üye

Üye No : 4917
     Konu : 3
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2010, 10:42:23 ÖS »

Bi'şeyler yapmak gerek...!
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: